Leren, profileren en professionaliseren...

... in het onderwijs.

PORTFOLIO

PORTFOLIO

 

“Tijdens het Lerarencongres 2014 nam ik deel aan de workshop van ‘Werkdruk naar Werkplezier’. Plezierig, pragmatisch en heel effectief zijn de steekwoorden die bij deze slechts 40 min. durende workshop horen. Angela Kouwenhoven bruist van de energie wat de workshop extra elan heeft gegeven. Een hand-out en veel praktische tips op de koop toe, vooral onder de indruk en geïnspireerd een bijzondere ervaring. Dank je wel Angela.”

Soezie van den Heuvel – eHRM

“In de tweedaagse cursus Van werkdruk naar werkplezier bij CNV-onderwijs heb ik veel waardevols geleerd wat me heeft geholpen de werkdruk, die gebleven is, beter te hanteren en het werkplezier, die ik kwijtgeraakt was, terug te vinden. Het was een gevarieerde cursus met veel aandacht voor het ontdekken wat in mijn werk echt belangrijk is. Daarnaast heb ik kennisgemaakt met enkele hulpmiddelen waarvan ik er een paar uitgekozen heb om in de praktijk te gebruiken. De interactie met mijn  medecursisten was erg stimulerend en de manier waarop jij, Angela, met je collega-cursusleider Annemieke samenwerkte zorgde voor dit goede resultaat. Al kan ik me voorstellen dat je de cursus ook heel goed alleen zou doen.”

Kees Kok – Oostvaarders College

“Ik heb de cursus enorm handig gevonden, zowel professioneel als privé. Anders dan wat ik vreesde werd het gelukkig geen preek over plannen, maar werd er aandachtig geluisterd, ‘gegraven’ in het probleem en tips gegeven waar iedere cursist iets mee kon. Ik herhaal nog regelmatig tegen vrienden in het onderwijs en zachtjes tegen mezelf dat ze grenzen moeten stellen, denken ‘moet dit nu?’ en naar hun lijf moeten luisteren. En vooral niet zoveel moeten 😉 Enorm bedankt, ook namens Lisanne!”

Suze Fickweiler – Erasmus College Zoetermeer

“Ik heb een EQfit-sessie bij Angela mogen ervaren. Was blanco toen ik hier aan begon, wat ik kon verwachten. Er werd naar mij geluisterd, het probleem waar ik tegen aan liep besproken en ermee aan de slag gegaan. Geleerd dat ik grenzen moet stellen en dingen los te laten zonder schuldgevoel te krijgen of het toch nog te doen.  Dank je wel Angela voor het anders denken en het gaan doen!”

Evelien Waaifoort – Gezondheidszorg

“De proefsessie met Angela was voor mij een eyeopener. Boksen was voor mij niet nieuw en daar had ik wel zin in. Terwijl we dat deden moest ik bezig zijn met hele andere dingen, namelijk nadenken over harten, schoppen, klavers of ruiten! Oh jee weet ik het nog wel en ik moet wel alle opdrachten goed uitvoeren, dacht ik steeds. Ik raakte uit balans, in mijn hoofd en in mijn lijf. Ik stond niet stevig meer op mijn benen en ik wilde het wel graag perfect doen. Tijd om na te denken over wat ik zelf wil en waarom neem ik niet. Mijn adem zit hoog en ik krijg haast geen lucht als Angela mij vraagt of ik het eigenlijk nog wel weet. Rationeel nadenken, ademen en afstand nemen lukt even niet, in plaats daarvan voel ik paniek.

Ze leert me in en uitademen 1, 2, 3, in en 1, 2, 3, 4, 5, 6 uit terwijl we doorgaan met de oefeningen.
Wat een opgave om rustig te blijven ademhalen als iemand dringend iets van je wil terwijl je bezig bent. Maar oefening baart kunst. Het lukt beter en ik sta steviger op mijn benen. Mij duwt ze niet meer om, althans nu niet. Maar straks in mijn werk of waar dan ook, wil ik dat ook kunnen. Een hele uitdaging, maar ik heb wel een duidelijk doel: blijven ademhalen en de tijd nemen om na te denken.”

Mariëtte Boek-de Blois – Stichting Laurentius